Help

Voor verdere hulp en antwoorden op de meest gestelde vragen, selecteer een van de onderstaande categorieƫn:

Vaakst opgezochte onderwerp

Met wie kan ik contact opnemen voor andere problemen of vragen met betrekking tot XENTRY Diagnosis Lite?
Software

Neem voor vragen (zoals StartKey, tijdkredieten voor diagnostische gegevens) contact op met de Sales support afdeling via xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Neem voor technische vragen (inclusief software, hardware en updates) contact op met de technische support afdeling via xentry.diagnosis.support@mercedes-benz.com

De supportteams helpen u ook graag verder.

Hoe kan ik XENTRY Diagnosis Lite bestellen?
Orders

VCI-hardware bestellen, vaste gebruikerskosten en tijdskrediet
Het bestellen van VCI-hardware, vaste gebruikersvergoedingen en tijdskredieten voor XENTRY Diagnosis Lite is alleen mogelijk in Mercedes-Benz B2B Connect. Andere bestelmethoden (fax, e-mail, telefonische bestelling bij Mercedes-Benz AG, bestelling via landelijke organisatie of via Mercedes-Benz dealer etc.) zijn niet mogelijk.

Betaling van VCI-hardware / vaste gebruikersvergoedingen / tijdskrediet
Voor details over de bestel-, betaling- en facturatiemodaliteiten verwijzen wij u naar de Algemene Voorwaarden (AV) van Mercedes-Benz B2B Connect.

Waar kan ik XENTRY Diagnosis Lite kopen? Alleen via Mercedes-Benz B2B Connect of ook via de dealer, importeur of andere bronnen?
Software

XENTRY Diagnosis Lite is alleen te bestellen en te betalen via Mercedes-Benz B2B Connect. XENTRY Diagnose Kit 4 kan ook worden verkregen via de dealer/importeur.

Kan ik de hardware (XENTRY Diagnosis COM Kit) voor XENTRY Diagnosis Lite huren?
Software

Nee. De hardware in de vorm van de XENTRY Diagnosis COM Kit kan alleen worden gekocht!

Wat zijn de gebruikskosten en facturering voor XENTRY Diagnosis Lite?
Software

Het gebruik van XENTRY Diagnosis Lite vereist betaling van een jaarlijkse vaste gebruikersvergoeding en de aankoop van een XENTRY Diagnosis COM Kit via Mercedes-Benz AG; tijdgebonden, extra kosten worden berekend voor toegang tot diagnostische gegevens.

  • Facturering voor het gebruik van diagnostische gegevens en toepassing
  • Tijdgebaseerde facturering van een vast gebruikerstarief voor online bedrijfskosten en ondersteuning
  • Tijdskrediet voor diagnostische gegevens kan in verschillende bedragen worden gekocht
  • Voor factureringsmodaliteiten en de prijzen voor de vaste gebruikersvergoeding en tijdskredieten, bezoek de XENTRY Lite productpagina
  • De initiĆ«le bestel-, vervolgbestelling- en besteltijdkredietprocessen worden beschreven onder "Aanmelden en bestellen"
Wat zijn de vereisten om XENTRY Diagnosis Lite te kunnen bestellen?
Orders

Houd er rekening mee dat XENTRY Diagnosis Lite alleen kan worden besteld door gebruikers met een statutaire zetel in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittanniƫ en Noord-Ierland.

Om in aanmerking te komen om XENTRY Diagnosis Lite te bestellen, moet u lid zijn van de geautoriseerde groep personen volgens de groepsvrijstellingsverordening. Mocht uit de daaropvolgende beoordeling blijken dat u geen lid bent van de geautoriseerde groep personen, behouden wij ons het recht voor om uw toegang te weigeren.

XENTRY Diagnosis Lite kan alleen besteld worden voor een standaard PC die geen actieve StartKey/contract heeft.

Klanten met een actief StartKey/contract voor een XENTRY Pass Thru EU-systeem kunnen geen XENTRY Diagnosis Lite bestellen voor hetzelfde hardware-ID. Voor het XENTRY Pass Thru EU-systeem moet u altijd een andere niet-bezette standaard-pc gebruiken of wachten tot het einde van het contract.

Ā 

Ā