Help

Voor verdere hulp en antwoorden op de meest gestelde vragen, selecteer een van de onderstaande categorieën:

Vaakst opgezochte onderwerp

Brengt een overstap naar B2B Connect kosten met zich mee?
Overstappen op Mercedes-Benz B2B Connect brengt geen extra kosten met zich mee.
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen?
U kunt uw wachtwoord zelf wijzigen of opnieuw instellen. Volg de instructies onder het tabblad 'Identiteit & Toegangsbeheer' op de registratiepagina. U kunt het wachtwoord ook wijzigen in het menu gebruikersinstellingen zodra u bent ingelogd.
Hoe krijg ik toegangsrechten tot het DSB-systeem?
U krijgt toegang tot DSB als u voldoet aan de systeemvereisten en bent een onafhankelijke werkplaats die Mercedes-Benz voertuigen professioneel kan herstellen en onderhouden (volgens de specificaties van de fabrikant).
Ik kan WIS/ASRA niet starten
Voor de start van de applicaties is WIS/ASRA OpenWebStart vereist. OpenWebStart is een open source softwarepakket dat lokaal moet worden geïnstalleerd op de werkstations van alle applicatiegebruikers. Volg de installatie-instructies om OpenWebStart op uw werkstation in te stellen. De installatiegids vindt u onder de volgende link: https://retail.aftersales.i.daimler.com/swdist/ows/info_en.html
Is the XENTRY Pass Thru EU also available to companies outside the EU?
Nee, de producten zijn alleen beschikbaar binnen de EU. Houd er rekening mee dat XENTRY Pass Thru EU alleen kan worden besteld door gebruikers met een maatschappelijke zetel binnen de Europese Unie, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Gebruikers met hun statutaire zetel in Zwitserland kunnen XENTRY Pass Thru EU niet kopen.
Wie kan mij helpen met vragen over onderdelen, producten en software?
Voor vragen over onderdelen, leveringen en persoonlijke voorwaarden kunt u contact opnemen met uw erkende Mercedes-Benz dealer.

toegevoegd aan winkelwagen