XENTRY Update Service en Retail Data Storage

Image Slider

XENTRY Update Service Introductie en bedieningsconcept

De XENTRY Update Service voorziet uw werkplaats online van ECU-software en flash-software, evenals release-updates voor diagnosesystemen. Release-updates en ECU-software van de oude "Regio DVD" en "Digital Operator's Manuals" worden online en centraal geleverd door Mercedes Benz AG. Er zijn twee opties beschikbaar:

 • XENTRY Update Service met apparaat Retail Data Storage (aanbevolen)

 • XENTRY Update Service zonder apparaat Retail Data Storage

Door de constant groeiende datavolumes als gevolg van verdere ontwikkelingen in besturingseenheden voor toekomstige voertuigmodelseries, nemen de opslagvereisten voor de opslag van gegevens in de detailhandel voortdurend toe. Daarom zijn snelle downloadtijd en herdistributie essentieel.

De nieuwe Retail Data Storage 2 heeft een krachtige harde schijf van 18 terabyte. Dankzij de twee keer hogere gegevensoverdrachtssnelheid in vergelijking met het vorige model kunnen de groeiende gegevensvolumes probleemloos worden verwerkt.

Technische specificatie van de Retail Data Storage 2:

 • Apparaat: Barebone inclusief moederbord, voedingsadapter, achterpaneel en koelsysteem

 • Besturingssysteem: Ubuntu Linux LTS in de nieuwste versie

 • Processor: Intel Xeon E-2314 4 Kern 2.8GHz 8MB

 • Geheugen: 16 GB DDR4 3200 ECC UDIMM

 • Harde schijf: 18 TB HDD SATA3 - Enterprise-kwaliteit

 • LAN-poorten: 2 x RJ 45-poorten (Dual Port Intel® X710-AT2 Gigabit 10G LAN-controller)

Minder moeite voor uw updates

Zorg voor regelmatige updates voor al uw XENTRY-diagnoseapparaten met de XENTRY Update Service. Afhankelijk van de configuratie worden nieuwe release-updates en add-ons binnen 48 uur na publicatie automatisch van internet naar uw Retail Data Storage (netwerkopslag) gedownload en van daaruit direct naar uw XENTRY-diagnoseapparaten gedistribueerd - moeiteloos, volledig automatisch en met lage uitvaltijden van uw diagnostische apparaten. Het downloaden en installeren van release-updates wordt op de achtergrond uitgevoerd - u verkort de tijd die nodig is voor de update tot ongeveer vijf minuten per apparaat en verhoogt zo de efficiëntie in uw werkplaats.

Werk nog efficiënter in uw werkplaats

U kunt de downloadtijden van de XENTRY Update Service individueel definiëren, zodat updates en software bijvoorbeeld alleen 's nachts buiten het werkplaatsbedrijf worden gedownload. Dit verkort de wachttijden bij het gebruik van de diagnosesystemen.

Als u meerdere diagnosesystemen gebruikt, hoeft dezelfde software en updates niet meerdere keren van elk diagnosesysteem afzonderlijk te worden gedownload, maar slechts één keer naar de Retail Data Storage, die vervolgens de verschillende netwerkdiagnosesystemen levert.

XENTRY Update Service zonder Retail Data Storage

De XENTRY Update Service kan ook zonder Retail Data Storage worden gebruikt, maar heeft enkele nadelen:

 • Meerdere gegevensdownloads vereist, omdat elk diagnostisch apparaat deze afzonderlijk moet downloaden

 • Hoog downloadvolume van internet

 • Langere wachttijden in werkplaatsbedrijf, afhankelijk van downloadduur

We raden daarom alleen de variant "XENTRY Update Service zonder Retail Data Storage" aan als u 1-2 diagnosesystemen per operatie gebruikt en deze alleen onregelmatig gebruikt.

Eerste opstart en training

Leer hoe u de XENTRY Update Service en Retail Data Storage in gebruik neemt en gebruikt.

Gebruikershandleiding XENTRY Update Service en Retail Data StorageHelpCard Retail Data Storage 2

Technische eis

Internetverbinding:
Een internetverbinding met minimaal 100 Mbit/s (lagere bandbreedtes kunnen leiden tot langere downloadtijden) en maximaal 60 ms latency.

Activering van domeinen en poorten:
De Retail Data Storage moet de volgende domeinen en poorten op internet kunnen bereiken:

Domeinen:
*.mercedes-benz.com
*.daimler.com
*.corpinter.net
*.tbinter.net
*.akamaihd.net

Poorten:
80 (http)
443 (https)

Bij gebruik van een XENTRY-diagnosekit:
Het XENTRY-diagnoseblok | Pad 2-systemen voor gegevensopslag in de detailhandel kunnen het volgende bereiken:

Poorten:
80 (http)
443 (https)
9000 (http)
7001 (tcp)
7002 (tcp)


Bij de aankoop van Retail Data Storage 2 is de XENTRY Update Service al 42 maanden vanaf de activeringsdatum inbegrepen. De klant die de aankoop van de Retail Data Storage heeft afgerond, ontvangt vóór het verstrijken van de 42 maanden een e-mailmelding en ongeveer het einde van de 42 maanden. Indien de klant gebruik wil blijven maken van de datavoorziening via de XENTRY Update Service in combinatie met een Retail Data Storage, heeft hij de mogelijkheid om ofwel een verlenging van de XENTRY Update Service voor 12 maanden aan te schaffen, ofwel een nieuwe Retail Data Storage aan te schaffen. De activeringsdatum kan worden uitgelezen in het XENTRY Update Service Control Center (Retail Data Storage), zowel in het Monitoring-gebied als in het Administration-gebied, hier op het tabblad "Over het apparaat".

Beschikbaarheid

Omdat de Retail Data Storage een aangekocht product is, hoeft u deze aan het einde van het gebruik niet terug te sturen. Vanuit Mercedes-Benz zijn er geen specificaties en eisen voor het afvoeren van een Retail Data Storage. Gooi uw oude retailgegevensopslag weg in overeenstemming met de wettelijke vereisten in uw land.

Contact

Heb je meer ondersteuning nodig?

Neem bij zakelijke problemen contact op met het Customer Care Center:
xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Als u technische vragen of feedback heeft over de XENTRY Diagnosis-producten, neem dan contact op met de XENTRY Diagnosis User Helpdesk (UHD) door een ticket aan te maken in de Support Tool (moersleutelpictogram op het bureaublad) op uw XENTRY Diagnosis-apparaat of in de XENTRY Diagnosis-applicatie klik op de tekstballonnen rechtsboven. U kunt ook een ticket openen in B2B Connect in de rubriek “Hulp nodig?” sectie of gebruik de directe link naar het XSF Ticketing Systeem: https://xsf.i.mercedes-benz.com/support/arsys/SingleSignOn.