Gebruiker

Hoe kan ik een nieuwe gebruiker voor mijn bedrijf maken?

• De ORG-beheerder van het bedrijf kan rechtstreeks in UMAS extra gebruikers maken.

• Log hiervoor in op UMAS en selecteer de knop: "Gebruikersbeheer"

• Let op: elke gebruiker heeft een uniek e-mailadres nodig. Dit moet eenmaal worden geverifieerd en is vervolgens vereist e.B. voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

• Als u niet weet wie de ORG-beheerder in uw bedrijf is, gebruikt u de directe ondersteuningscontactpersoon in UMAS.

• Na voltooiing van het aanmaakproces ontvangt de gebruiker zijn gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail. Bij de eerste registratie wordt hem gevraagd zijn e-mailadres te verifiëren.

Wat is de rol en rechten van een ORG-beheerder?

• Nieuwe gebruikers aanmaken en verwijderen via UMAS (in UMAS onder "Gebruikersbeheer")

• Toewijzing van de standaard diagnostische rol via UMAS onder "XENTRY Diagnostics". Deze rol is vanaf release 09/2021 verplicht voor alle gebruikers voor toegang tot de diagnostische software XENTRY Diagnosis.

• belangrijk! Elke ORG-beheerder moet het identificatieproces één keer doorlopen om de standaard diagnostische rol toe te wijzen. In de meeste markten gebeurt dit via de Auto-Ident-app van IDnow.

• Start van het identificatieproces in UMAS → "XENTRY Diagnostics"

Welke vergunningen heeft een gebruiker nodig als onderdeel van de verplichte diagnostische login en voor de diagnose van de nieuwe personenautoserie van BR213 Mopf?

• Sinds release 03/2021: persoonlijke gebruikers-ID en wachtwoord voor het gebruik van de diagnosesoftware XENTRY Diagnose

• Vanaf release 09/2021 bovendien de standaard diagnostische rol (in UMAS → "XENTRY Diagnostics")

• Voor de diagnose van de nieuwe E-Klasse Facelift en alle volgende personenautoseries:
    – Basis Kenmerkend Werk: Standaard Kenmerkende Rol
    – Voor ecu-inbedrijfstelling, opleidingsprocessen, enz. naast de reeds bekende flitsvergunning voor auto's en bestelwagens, een uitgebreide flitsrol voor deze reeksen.
    Toepassing via UMAS. De vereiste is succesvolle identificatie.
    Start van de identificatie via UMAS → XENTRY Flash
    Hiervoor is een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) vereist.