DSB

Vad är DSB?

Förkortningen DSB står för "Digital Service Booklet". DSB samlar in underhållsrelevanta servicedata. När servicearbetet är slutfört anger verkstaden data i en central databas som är skyddad från åtkomst från tredje part. Därför krävs inte längre att ett traditionellt servicehäfte fylls i. En "Digital Service Report" genereras i DSB-systemet för verifiering, sedan skrivs den ut och tillhandahålls till kunden.

Kan underhålls- och servicearbeten på Mercedes-Benz fordon också dokumenteras utan DSB?

Underhållsdokumentation online är obligatoriskt för alla serier av personbilar (förutom G-klass) och skåpbilar, eftersom detta är det enda sättet att generera ett äkta underhållsbevis för Mercedes-Benz fordon.

Hur mycket kostar tillgång och användning av DSB?

Tillgång och användning är gratis.

Hur får jag tillgång till DSB?

1. Gå till www.b2bconnect.mercedes-benz.com
2. Logga in eller registrera dig
3. Aktivera DSB (Digital Servicehäfte, under "Programvara" --> "Reparations- och underhållsinformation" --> "Digital servicehäfte (DSB)") och få direkt tillgång till den digitala registreringen av alla underhålls- och reparationstjänster för varje fordon som skapas
4. Om du har tillgång till DSB hittar du applikationen antingen i instrumentpanelen under "Digital servicebroschyr" eller under "Mina kundbilar" (Välj lämpligt fordon --> klicka på fliken "Digital servicehäfte" --> "+ Dokumentera ny tjänst"

Hur kan jag få åtkomsträttigheter till DSB-systemet?

Du kommer att få tillgång till DSB om du uppfyller systemkraven och är en oberoende verkstad som kan reparera och serva Mercedes-Benz-fordon professionellt (enligt tillverkarens specifikationer). Mercedes-Benz B2B Connect (daimler.com)

När kan jag börja komma åt DSB?

När du har skickat in ditt registreringsformulär kommer uppgifterna att kontrolleras för dess riktighet. Då kommer verkstadsuppgifterna på blanketten att verifieras av den ansvariga Mercedes-Benz nationella organisationen och en identifieringskontroll kommer att utföras. När du har godkänts kommer dina DSB åtkomstuppgifter med användarnamn och lösenord att skickas till dig via e-post.

Hur installerar jag DSB på min dator?

DSB är inte installerat på din dator. Det är en webbapplikation som kan nås inom Mercedes-Benz B2B Connect.

Kan jag komma åt DSB-systemet från olika datorer?

Ja, du kan använda din åtkomst på alla internetanslutna datorer som uppfyller de relevanta systemkraven. Du kan dock inte logga in och öppna applikationer med samma användar ID flera gånger samtidigt.