XENTRY Diagnosis Lite

Vem är XENTRY Diagnosis Lite lösningen till för?

Frivilligt och baserat på EG direktiven (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 och 2018/858) erbjuder vi oberoende marknadsaktörer en speciell diagnostiklösning för standarddatorer: XENTRY Diagnosis Lite.

Driften av denna XENTRY Diagnosis-variant kräver en XENTRY Diagnosis VCI.

Vad är den funktionella och diagnostiska omfattningen av XENTRY Diagnosis Lite?

Exklusivt för oberoende verkstäder erbjuder vi en speciell diagnostisk lösning för standard PC: XENTRY Diagnosis Lite. Du kan använda denna frivilligt erbjudna produktvariant på en vanlig PC. Leveransen inkluderar standard XENTRY Diagnosis VCI-hårdvara för kommunikation med fordonet. Den erbjuder ett fullständigt diagnostiskt omfång:

• Snabbt test

• Grundläggande diagnos (verkligt värde, aktivering)

• Driftsättning (inkl. blinkning, kodning och parametrering)

• Felminnesläsning/radering

• Guidad diagnos

• Funktionell diagnos

• Reparationsprognos

• Nyckelprogrammering, FBS4-tjänster tillgängliga från augusti 2023!

• Diagnos för alla styrenheter för alla modellserier från 2004 (XENTRY- och DAS-serier / ingen HHTWIN)

Vad ingår i leveransen av XENTRY Diagnosis Lite?

Den första beställningen av XENTRY Diagnosis Lite inkluderar en nedladdningslänk med användardokumentation för installation av grundläggande installation på Windows-datorer med serviceuppdateringar under kontraktsperioden. Ett kontraktsnummer, en StartKey och tidskrediter krävs för användning av programvaran.

För det första kontraktsåret debiteras ingen fast användaravgift för programvaraanvändning och support. Efter det första året kan prenumerationen på XENTRY Diagnosis Lite förnyas ett år i taget genom att betala ytterligare en årlig fast användaravgift. Detta ger dig rätt att få kontinuerliga regelbundna uppdateringar av applikationer och data och att använda onlinetjänsterna samt användarsupport.

För en ny beställning av XENTRY Diagnosis Lite ingår följande komponenter i XENTRY Diagnosis COM Kit:

1. XENTRY Diagnosis VCI
2. WiFi-sticka
3. OBD-kabel (16-stift)
4. USB-kabel (5m)
5. Användarinformation och säkerhetsinstruktioner
6. Digitala komponenter (mjukvara, manual, hjälpkort)

Viktig notering:
Observera att XENTRY Diagnosis Lite endast kan beställas av användare med registrerat kontor i Europeiska unionen, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Storbritannien och Nordirland.

Vilka är systemkraven för XENTRY Diagnosis Lite?

En speciell hårdvaruberoende StartKey krävs för användning av XENTRY Diagnosis Lite, som endast kan beställas i Mercedes-Benz B2B Connect efter att ha mottagit den första leveransen. Det hårdvaru-ID som krävs för att beställa StartKey kan läsas via verktyget "ConfigAssist"; system- eller kontraktsnumret som också krävs för XENTRY Diagnosis Lite kan erhållas från Mercedes-Benz B2B Connect "Min verkstad" > "Ansökningar" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Översikt över system & kredit".

Startnyckeln gör det möjligt för vissa slutenheter som bärbara datorer att köra diagnostikapplikationen när du använder det unika hårdvaru-ID:t för beställning. Slutenheten måste uppfylla följande systemkrav:

• Administratörsrättigheter för installation och uppdateringar

• Windows-kompatibel PC/laptop med minst Intel I5-processor eller jämförbar modell

• Operativsystem: Windows 10 (64 bitar) eller Windows 11 (64 bitar)

• Minst 8 GB huvudminne (RAM), 16 GB rekommenderas

• Minst 150 GB tillgängligt hårddiskutrymme, SSD-hårddisk rekommenderas (på grund av prestanda och mekanisk hållbarhet)

• Webbläsare: Edge för Windows

• Bredbandsanslutning till Internet via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (eller senare) installerat (http://www.microsoft.com)

Vilka är användarinstruktionerna för onlineanslutningen för XENTRY Diagnosis Lite?

En permanent onlineanslutning krävs för att använda det diagnostiska innehållet:

• för hämtning av diagnostiska data (för varje diagnostiksession)

• för att kontrollera åtkomsträtt till datainnehåll (StartKey)

• för att kontrollera avtalsuppgifter

Behöver jag alltid vara online med XENTRY Diagnosis Lite?

Ja. XENTRY Diagnosis Lite är en onlinediagnostiklösning i sig. När du startar XENTRY Diagnosis Lite applikationen stäms av åtkomsträttigheter och applikationsdata. Denna kontroll misslyckas utan en onlineanslutning och XENTRY kan inte startas. Dessutom, när du öppnar diagnostiken från XENTRY server, hämtas de tillgängliga tidskrediterna för användarkontot online. Om krediten inte kan verifieras online kan diagnostiken inte öppnas.

Kan jag hyra hårdvaran (XENTRY Diagnosis COM Kit) för XENTRY Diagnosis Lite?

Nej. Hårdvaran i form av XENTRY Diagnosis COM Kit kan endast köpas!

Vad måste man tänka på när man byter enhet (PC, bärbar dator, surfplatta) för drift av XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite?

På grund av en ny PC/laptop/surfplatta fungerar inte längre den aktuella startnyckeln för en XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite.
Maskinvaru-ID:t som är associerat med startnyckeln måste ändras.

För att göra detta, följ dessa steg:

• Logga in på B2B Connect och navigera till "Konto" > "Licenser"

• Under "Aktiva licenser" väljer du systemet i fråga, t.ex. XENTRY Pass Thru EU.

• Klicka på "Ändra" bredvid maskinvaru-ID:t

• Ange sedan det nya hårdvaru-ID:t och bekräfta med "Spara".

När ändringen är klar kopplas systemet till det nya maskinvaru-ID:t. Du kommer att få ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftar ändringen.

Vad är användningsavgiften och faktureringen för XENTRY Diagnosis Lite?

Användningen av XENTRY Diagnosis Lite kräver betalning av en årlig fast användaravgift och köp av ett XENTRY Diagnosis COM Kit via Mercedes-Benz AG; tidsrelaterat tillkommer ytterligare kostnader för tillgång till diagnosdata.

• Fakturering för användning av diagnostiska data och applikation

• Tidsbaserad fakturering av en fast användaravgift för driftkostnader och support online

• Tidskrediter för diagnostikdata kan köpas i olika mängder

• För faktureringsmodaliteter och priserna för den fasta användaravgiften och tidskrediter, besök produktsidan för XENTRY Diagnosis Lite

• Den initiala order-, uppföljningsorder- och beställningstidskreditprocesserna beskrivs under "Registrering och beställning"

Vad ska jag tänka på när jag använder XENTRY Flash med XENTRY Diagnosis Lite?

Användningen av XENTRY Flash inom XENTRY Diagnosis Lite är lösenordsskyddad. En XENTRY Flash användarbehörighet krävs för varje enskild diagnostikanvändare för att få åtkomst. Vänligen kontakta din marknadsspecifika kontaktperson för att ansöka om XENTRY Flash användartillstånd.

Vilka är avtalsvillkoren för XENTRY Diagnosis Lite?

XENTRY Diagnosis Lite tillhandahålls initialt i 12 månader vid köp av XENTRY Diagnosis COM Kit. Avtalet upphör automatiskt efter denna tidpunkt, men kan förnyas ett år i taget med betalning av ytterligare årliga fasta användaravgifter.

Varför måste jag köpa tidskrediter för diagnostikdata utöver de schablonmässiga användningsavgifterna för XENTRY Diagnosis Lite som har köpts?

Endast den faktiska användningstiden för det diagnostiska innehållet faktureras via diagnostiktidskrediterna; kostnaderna för användarna är därför användningsbaserade och inte schablonmässiga. Användningsavgifterna, som täcker alla fasta kostnader såsom administration, försäljning och permanent tillgång till support, kan hållas låga genom de separata tidskrediterna för själva diagnosinnehållet.

Hur kan jag ta reda på min nuvarande "tidskreditstatus"?

Din återstående aktuella tidskredit – för den valda fordonsavdelningen – visas varje gång du öppnar diagnostiken (start av diagnostik på XENTRY server).

Din tidskreditstatus anges också i Mercedes-Benz B2B Connect under "Min verkstad" > "Ansökningar" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Översikt över dina system och krediter".

Hur fungerar förbrukningen av tidskrediter?

Statusen för diagnostiktidskrediterna kontrolleras varje gång diagnostiken startas från XENTRY server för ett specifikt fordon. Om det inte finns någon "delvis använd" tidskredit används nästa tillgängliga tidskredit. Tidskrediten börjar löpa kontinuerligt från det ögonblicket, även om diagnostiken eller XENTRY stängs av. Till exempel, om diagnosen bara tar några minuter och XENTRY sedan stängs, kommer en kredit på en timme endast att gälla under timmen efter aktivering. Om du försöker starta diagnostiken efter att timmen har gått kommer det att aktivera en ny tidskredit. Om din tidskredit tar slut under en diagnostiksession kan diagnostiken fortfarande fortsätta tills nästa fordonsbyte.

Vad betyder "fast och rörlig priskomponent"?

Abonnemanget på XENTRY Diagnosis Lite består av både en fast och en rörlig priskomponent.

Fast priskomponent

• Produktspecifik årlig fast användaravgift för driftkostnader online och användning av supporttjänster

Variabel priskomponent

• Förbrukning av de köpta tidskreditenheterna för användning av diagnosdata

• Automatisk hantering av användningstidskrediter (av diagnostikapplikationen)

• En kreditenhet aktiveras när diagnossystemet öppnas och fortsätter att köras tills det löper ut även efter att diagnossessionen avslutats eller efter att ha bytt fordon

Vänligen notera:
Tyvärr kan krediter som köpts av misstag eller som inte längre behövs inte returneras eller återbetalas. Oanvända eller ej påbörjade tidskrediter kan inte heller återbetalas i slutet av avtalsperioden. Din kredit kommer dock att överföras om du förnyar avtalet.

Vilka är kraven för att beställa XENTRY Diagnosis Lite?

Beställning av fast användaravgift och som tidskrediter:

• Beställning av tidskrediter för XENTRY Diagnosis Lite kan endast beställas i Mercedes-Benz B2B Connect

• Andra beställningsmetoder (som fax, e-post, beställning från Mercedes-Benz AG per telefon, beställning via nationell organisation/MPC eller via Mercedes-Benz agent etc.) är inte möjliga

Betalning av fasta användningsavgifter/tidskrediter:

• För detaljer om beställnings-, betalnings- och faktureringsmodaliteter, se de allmänna villkoren för Mercedes-Benz B2B Connect

För att vara berättigad att beställa XENTRY Diagnosis Lite EU måste du vara medlem i den auktoriserade gruppen av personer enligt gruppundantagsförordningen. Om den efterföljande granskningen visar att du inte är medlem i den auktoriserade gruppen av personer förbehåller vi oss rätten att blockera din åtkomst.

Observera att XENTRY Diagnosis Lite EU endast kan beställas av användare med registrerat kontor i EU plus Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Storbritannien och Nordirland.

Var kan jag köpa XENTRY Diagnosis Lite? Endast från Mercedes-Benz B2B Connect eller även via nationell agentur, MPC, allmän representant eller andra källor?

XENTRY Diagnosis Lite kan endast beställas och betalas via Mercedes-Benz B2B Connect. XENTRY Diagnosis Kit 4 kan också erhållas via ansvariga nationella representanter.

Finns XENTRY Diagnosis Lite också tillgängligt för företag utanför EU?

Nej, XENTRY Diagnosis Lite är endast tillgängligt i EU.

Observera att XENTRY Diagnosis Lite endast kan beställas av användare med registrerat kontor i Europeiska unionen, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Storbritannien och Nordirland.

Vem kan jag kontakta med andra frågor eller frågor relaterade till XENTRY Diagnosis Lite?

Om du har affärsrelaterade frågor (t.ex. StartKey, tidskrediter för diagnostik) kan du kontakta säljsupporten på xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Supportteamen hjälper dig också gärna.