XENTRY Diagnosis Lite

Hvem er XENTRY Diagnosis Lite-løsningen for?

Frivillig og basert på EF-direktivene (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 og 2018/858), tilbyr vi uavhengige markedsaktører en spesiell diagnostikkløsning for standard PCer: XENTRY Diagnose Lite.

Bruken av denne XENTRY Diagnose-varianten krever en XENTRY Diagnose VCI.

Hva er det funksjonelle og diagnose omfanget av XENTRY Diagnosis Lite?

Eksklusivt for uavhengige verksteder tilbyr vi en spesiell diagnose løsning for standard PC: XENTRY Diagnosis Lite. Du kan betjene denne frivillig tilbudte produktvarianten på en standard PC. Leveringsomfanget inkluderer standard VCI-maskinvare for XENTRY Diagnosis til kommunikasjon med kjøretøyet. Den tilbyr et fullstendig diagnose omfang:

• Hurtig test

• Grunnleggende diagnose (faktisk verdi, aktiveringer)

• Igangkjøring (inkl. oppdatering, koding og parametersetting)

• Feil ved lesing/sletting av minne

• Veiledet diagnose

• Funksjonell diagnose

• Reparasjons prognose

• Nøkkelprogrammering, FBS4-tjenester tilgjengelig fra august 2023!

• Diagnose for alle kontrollenheter for alle modellserier fra 2004 (XENTRY- og DAS-serien / ingen HHTWIN)

Hva er inkludert i leveringsomfanget til XENTRY Diagnosis Lite?

Grunnpakken av XENTRY Diagnosis Lite inkluderer en nedlastingskobling med brukerdokumentasjon for grunnleggende installasjonsinstallasjon på Windows-PCer med tjenesteoppdateringer gjennom hele kontraktsperioden. Det kreves et kontraktnummer, en StartKey og tidskreditter for bruk av programvaren.

For det første kontraktsåret faktureres ingen fast egenandel for programvarebruk og støtte. Etter det første året kan abonnementet på XENTRY Diagnosis Lite fornyes ett år av gangen ved å betale en annen årlig fast egenandel. Dette gir deg rett til å motta kontinuerlige oppdateringer av applikasjoner og data og bruke de elektroniske tjenestene samt brukerstøtte.

I grunnpakken av XENTRY Diagnosis Lite er følgende komponenter inkludert i XENTRY Diagnosis COM Kit:

1. XENTRY Diagnosis VCI
2. WiFi-pinne
3. OBD-kabel (16-pinners)
4. USB-kabel (5m)
5. Brukerinformasjon og sikkerhetsinstruksjoner
6. Digitale komponenter (programvare, manuell, hjelpekort)

Viktig merknad:
Vær oppmerksom på at XENTRY Diagnosis Lite kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hva er systemkravene for XENTRY Diagnosis Lite?

En spesiell maskinvareavhengig StartKey kreves for bruk av XENTRY Diagnosis Lite, som bare kan bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect etter å ha mottatt den første leveransen. Maskinvare-IDen som kreves for å bestille StartKey, kan leses via verktøyet "ConfigAssist"; systemet eller kontraktsnummeret som også kreves for XENTRY Diagnosis Lite kan fås fra Mercedes-Benz B2B Connect "My workshop" > "Applications" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Oversikt over system &kreditt".

StartKey gjør det mulig for bestemte sluttenheter, for eksempel bærbare datamaskiner, å kjøre diagnoseprogrammet når du bruker den unike maskinvare-IDen til bestilling. Sluttenheten må oppfylle følgende systemkrav:

• Administratorrettigheter for installasjon og oppdateringer

• Windows-kompatibel PC/bærbar PC med minst Intel I5-prosessor eller sammenlignbar modell

• Operativsystem: Windows 10 (64 bit) eller Windows 11 (64 bit)

• Minst 8 GB hovedminne (RAM), 16 GB anbefales

• Minimum 150 GB tilgjengelig harddiskplass, SSD-harddisk anbefales (på grunn av ytelse og mekanisk holdbarhet)

• Nettleser: Edge for Windows

• Bredbåndstilkobling til Internett via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (eller senere) installert (http://www.microsoft.com)

Hva er bruksinstruksjonene for online tilkoblingen til XENTRY Diagnosis Lite?

Det kreves en permanent online tilkobling for å bruke diagnoseinnholdet:

• for henting av diagnosedata (for hver diagnoseøkt)

• for å kontrollere tilgangsretten til datainnhold (StartKey)

• for å sjekke kontraktsdata

Trenger jeg alltid å være online med XENTRY Diagnose Lite?

Ja. XENTRY Diagnosis Lite er en online diagnostikkløsning i seg selv. Når du starter XENTRY Diagnosis Lite-applikasjonen, avstemmes tilgangsrettigheter og applikasjonsdata. Denne kontrollen mislykkes uten en online tilkobling, og XENTRY kan ikke startes. Når du åpner diagnostikken fra XENTRY-rammen, hentes i tillegg de tilgjengelige tidskredittene for brukerkontoen elektronisk. Hvis kreditten ikke kan bekreftes på nettet, kan ikke diagnostikken åpnes.

Kan jeg leie maskinvaren (XENTRY Diagnosis COM Kit) for XENTRY Diagnosis Lite?

Nei. Maskinvaren i form av XENTRY Diagnosis COM Kit kan bare kjøpes!

Hva må vurderes når du bytter enheter (PC, bærbar PC, nettbrett) for drift av XENTRY Pass Thru EU / XENTRY Diagnosis Lite?

På grunn av en ny PC / bærbar PC / nettbrett fungerer ikke lenger den nåværende startnøkkelen til en XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite.
Maskinvare-ID-en som er knyttet til oppstartsnøkkelen, må endres.

Dette gjør du slik:

• Logg inn på B2B Connect og naviger til "Konto" > "Lisenser"

• Under "Aktive lisenser" velger du det aktuelle systemet, f.eks.

• Klikk på "Endre" ved siden av maskinvare-IDen

• Skriv deretter inn den nye maskinvare-IDen og bekreft med "Lagre".

Når endringen er fullført, knyttes systemet til den nye maskinvare-ID-en. Du vil motta en automatisk e-post som bekrefter endringen.

Hva er kostnaden og faktureringen for XENTRY Diagnosis Lite?

Bruk av XENTRY Diagnose Lite krever betaling av en årlig fast egenandel og kjøp av et XENTRY Diagnosis COM Kit via Mercedes-Benz AG; tidsrelaterte tilleggskostnader påløper for tilgang til diagnosedata.

• Fakturering for bruk av diagnosedata og program

• Tidsbasert fakturering av en fast egenandel for driftskostnader og støtte på nettet

• Tidskreditter for diagnosedata kan kjøpes i forskjellige mengder

• For faktureringsmodaliteter og prisene for den faste egenandelen og tidskreditter, vennligst besøk XENTRY Diagnosis Lite produktsiden

• De første ordre-, oppfølgingsordre- og bestillingstidskredittprosessene er beskrevet under "Registrering og bestilling"

Hva bør jeg huske på når jeg bruker XENTRY Flash med XENTRY Diagnosis Lite?

Bruken av XENTRY Flash innen XENTRY Diagnosis Lite er passordbeskyttet. En XENTRY Flash-brukerautorisasjon kreves for hver enkelt diagnostikkbruker for å få tilgang. Ta kontakt med din markedsspesifikke kontaktperson for å søke om XENTRY Flash-brukerautorisasjon.

Hva er kontraktsvilkårene for XENTRY Diagnosis Lite?

XENTRY Diagnose Lite er opprinnelig gitt i 12 måneder med kjøp av XENTRY Diagnose COM Kit. Kontrakten avsluttes automatisk etter dette tidspunktet, men kan fornyes ett år av gangen med betaling av ekstra årlige faste egenandeler.

Hvorfor må jeg kjøpe tidskreditter for diagnosedataene i tillegg til de fastprisbruksgebyrene for XENTRY Diagnosis Lite som er kjøpt?

Bare den faktiske brukstiden for diagnoseinnholdet faktureres via de diagnostiske tidskredittene. kostnadene som påløper for brukerne er derfor bruksbaserte og ikke fastpris. Bruksgebyrene, som dekker alle faste kostnader som administrasjon, salg og permanent tilgjengelighet av støtte, kan holdes lave gjennom de separate tidskredittene for det faktiske diagnostiske innholdet.

Hvordan kan jeg finne ut min nåværende "tidskredittstatus"?

Den gjenværende gjeldende tidskreditten – for den valgte kjøretøydivisjonen – vises hver gang du åpner diagnostikken (starten på diagnostikken i XENTRY-rammen).

Din tidskreditt status er også angitt i Mercedes-Benz B2B Connect under "My Workshop" > "Applications" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Oversikt over dine systemer og kreditter".

Hvordan fungerer forbruket av tidskreditter?

Statusen for tidskredittene for diagnostikk kontrolleres hver gang diagnostikken startes fra XENTRY-rammen for et bestemt kjøretøy. Hvis det ikke finnes noen "delvis brukt" tidskreditt, brukes neste tilgjengelige tidskreditt. Tidskreditten begynner å kjøre kontinuerlig fra det øyeblikket, selv om diagnostikken eller XENTRY avsluttes. Hvis diagnosen for eksempel bare tar noen få minutter og XENTRY lukkes, vil en timekreditt bare vare i timen etter aktiveringen. Hvis du prøver å starte diagnostikken etter at timen er passert, vil den aktivere en ny tidskreditt. Hvis tidskreditten går tom under en diagnoseøkt, kan diagnostikken fortsatt fortsettes til neste kjøretøy endres.

Hva betyr "fast og variabel priskomponent"?

Abonnementet på XENTRY Diagnosis Lite består av både en fast og en variabel priskomponent.

Komponent for fast pris

• Produktspesifikk årlig fast egenandel for driftskostnader på nett og bruk av støttetjenester

Komponent for variabel pris

• Forbruk av de kjøpte tidskredittenhetene for bruk av diagnosedata

• Automatisk styring av brukstidskredittene (av diagnoseprogrammet)

• En kredittenhet aktiveres når diagnosesystemet åpnes og fortsetter å kjøre til det utløper selv etter å ha avsluttet diagnoseøkten eller etter å ha byttet kjøretøy

Vær oppmerksom på:

Dessverre kan ikke kreditter kjøpt ved en feiltakelse eller som ikke lenger er nødvendige, returneres eller refunderes. Ubrukte eller ikke startede tidskreditter kan heller ikke refunderes ved slutten av kontraktsperioden. Kreditten din vil imidlertid bli overført hvis du fornyer kontrakten.

Hva er kravene for bestilling av XENTRY Diagnosis Lite?

Bestilling av fast egenandel og som tidskreditter:

• Bestilling av tidskreditter for XENTRY Diagnosis Lite kan kun bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect

• Andre bestillingsmetoder (for eksempel faks, e-post, bestilling fra Mercedes-Benz AG via telefon, bestilling via nasjonal organisasjon / MPC eller via Mercedes-Benz agent etc.) er ikke mulig

Betaling av faste bruksgebyrer/tidskreditter:

• For detaljer om bestilling, betaling og fakturering modaliteter, vennligst se generelle vilkår og betingelser for Mercedes-Benz B2B Connect

For å være berettiget til å bestille XENTRY Diagnosis Lite EU, må du være medlem av den autoriserte gruppen personer i henhold til blokkfritaksforskriften. Skulle den påfølgende gjennomgangen oppdage at du ikke er medlem av den autoriserte gruppen av personer, forbeholder vi oss retten til å blokkere tilgangen din.

Vær oppmerksom på at XENTRY Diagnosis Lite EU kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU pluss Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hvor kan jeg kjøpe XENTRY Diagnosis Lite? Bare fra Mercedes-Benz B2B Connect eller også via nasjonalt byrå, MPC, generell representant eller andre kilder?

XENTRY Diagnosis Lite kan bare bestilles og betales via Mercedes-Benz B2B Connect. XENTRY Diagnosesett 4 kan også fås via de ansvarlige nasjonale representantene.

Er XENTRY Diagnosis Lite også tilgjengelig for bedrifter utenfor EU?

Nei, XENTRY Diagnosis Lite er bare tilgjengelig i EU.

Vær oppmerksom på at XENTRY Diagnosis Lite kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hvem kan jeg kontakte med andre problemer eller spørsmål relatert til XENTRY Diagnosis Lite?

For forretningsrelaterte spørsmål (for eksempel StartKey, diagnostiske tidskreditter), vennligst kontakt salgsstøtte på xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Støtteteamene vil også gjerne tilby deg hjelp.