XENTRY Pass Thru EU

Hvem er XENTRY Pass Thru EU-diagnoseløsningen for?

I tråd med EC-direktivene (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 og 2018/858), tilbyr vi uavhengige markedsdeltakere en spesiell diagnostikkløsning for standard PC-er: XENTRY Pass Thru EU.

Driften av denne XENTRY Diagnosis-varianten krever ingen XENTRY Diagnosis Kit 4-maskinvare eller XENTRY Diagnosis VCI.

Hva er det funksjonelle og diagnostiske omfanget av XENTRY Pass Thru EU?

XENTRY Pass Thru EU er den lovfestede open-shell-varianten av XENTRY Diagnosis for uavhengige markedsdeltakere for kjøretøydiagnostikk brukt med standard PC og vanlig Pass Thru-enhet. Den tilbyr et nesten komplett utvalg av diagnosefunksjoner (hurtigtest, grunnleggende diagnostikk, blinking og koding av kontrollenheter, les/slett feilminne, veiledet og funksjonell diagnostikk) med unntak av tekniske begrensninger på grunn av Pass Thru-enhetene:

• Rask test og funksjonsdiagnostikk (kun enkanals, dermed lengre oppetid)

• Grunnleggende diagnostikk kun i XENTRY Diagnosis

• Første oppstart (blinker, koding, parametrering)

• Diagnose tilgjengelig for:

• Alle personbilserier sertifisert i henhold til Euro 5 eller 6 standarder (Mercedes-Benz og smart), se merknaden nedenfor angående DoIP

• Alle varebilserier sertifisert i henhold til Euro 5 eller 6 standarder (Mercedes-Benz), se merknaden nedenfor angående DoIP

• Alle rent batteridrevne elektriske kjøretøy (BEV) (Mercedes-Benz), vennligst se merknaden nedenfor om DoIP

• XENTRY Flash tilgjengelig for alle modellserier sertifisert for Euro 5 og Euro 6, så vel som rent batteridrevne elektriske kjøretøyer (BEV)

• Symptombehandling ved standardiserte symptomer

• Ingen integrasjon av XENTRY Tips, EPC og WIS/ASRA

• Diagnose over IP (Ethernet) "DoIP" generelt tilgjengelig hvis Pass Thru-enheten støtter DoIP; ellers ingen blinking av hovedenhet og instrumentklynge for nåværende PC- og varebilmodellserier frem til introduksjonen av modellseriene 206 og 223

Vennligst merk: For rene DoIP-modellserier (med introduksjon av modellserier 206 og 223) kan disse adapterne betjenes:

Disse adapterne er testet av Mercedes-Benz AG og må kun brukes med XENTRY Pass Thru eksklusivt for DoIP-modellserien. Mercedes-Benz AG er ikke ansvarlig for andre adaptere.

• Pass Thru-enhet: fritt tilgjengelig på markedet, må oppfylle Pass Thru-standarden (se mer nedenfor for anbefalte enheter)

Vennligst merk:
XENTRY Pass Thru EU støtter ikke andre kjøretøy enn de ovennevnte modellseriene og modelltypene. Hvis du trenger full diagnosefunksjon for alle modellserier og modelltyper, vennligst bruk standard diagnoseløsning XENTRY Diagnosis Kit 4.

Leveringsomfang

Den første rekkefølgen av XENTRY Pass Thru EU inkluderer nedlastingskoblingen, inkludert programdokumentasjon for installasjon av grunninstallasjonen på Windows-PCer med oppdateringstjeneste i kontraktsperioden. For å bruke programvaren kreves det et kontraktnummer og en StartKey samt tidskreditter.

For bruk av programvaren og støtten vil det bli belastet et bruksgebyr for det første året av kontrakten. Etter det første året kan kjøpet av XENTRY Pass Thru EU forlenges med ett år hver. Dette gjøres ved å anskaffe et ytterligere årlig bruksgebyr, som gir deg rett til å fortsette regelmessige oppdateringer av applikasjoner og data og bruke de elektroniske tjenestene og støtten.

Viktig merknad:
Vær oppmerksom på at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hva er systemkravene for XENTRY Pass Thru EU?

En spesiell maskinvareavhengig StartKey kreves for bruk av XENTRY Pass Thru EU, som kun kan bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect etter å ha mottatt den første leveringen. Maskinvare-IDen som kreves for å bestille StartKey kan leses via verktøyet "ConfigAssist"; System- eller kontraktsnummeret som også kreves for XENTRY Pass Thru EU kan fås fra Mercedes-Benz B2B Connect "My Workshop" > "Mine applikasjoner" > "XENTRY Pass Thru EU" > "Overview of your systems & credits".
StartKey gjør det mulig for visse sluttenheter som bærbare datamaskiner å kjøre diagnostikkapplikasjonen når du bruker den unike maskinvare-IDen for bestilling. Sluttenheten må oppfylle følgende systemkrav:

• Administratorrettigheter for installasjon og oppdateringer

• Windows-kompatibel PC eller bærbar PC med minimum Intel I5 CPU eller tilsvarende modell

• Operativsystem: Windows 10 (64 bit) eller Windows 11 (64 bit)

• Minimum 8 GB minne (RAM), 16 GB anbefales

• Minimum 150 GB tilgjengelig harddiskplass, SSD-harddisk anbefales (på grunn av ytelse og mekanisk holdbarhet)

• Nettleser: Edge for Windows

• Bredbånd internettforbindelse via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (eller høyere) installert (http://www.microsoft.com)

Hva er den nye prosedyren for obligatorisk pålogging fra 2021?

Med utgivelse 06/2020 ble et strengt sikkerhetskonsept implementert for å sikre diagnostisk tilgang og backend-tjenester. Siden den gang er en personlig pålogging nødvendig for modellserie 213 modellår 2020 og 223.

I 2021 vil dette sikkerhetsnivået utvides til alle merker og divisjoner, det vil si at alle diagnosebrukere må logge seg inn personlig på diagnosesystemet. Dette betyr at anonym tilgang til kjøretøy og backend-tjenester ikke lenger er mulig.

Fra utgivelse 09/2021 trenger du generelt Standard Diagnose Rolle for diagnoseaktiviteter. Den nye, utvidede XENTRY Flash-rollen kreves for CU-igangkjøring.

Du kan også finne mer informasjon på produktsiden for XENTRY Pass Thru EU.

Hva er bruksanvisningen for nettforbindelsen for XENTRY Pass Thru EU?

En permanent nettforbindelse er nødvendig for å bruke diagnoseinnholdet:

• for henting av diagnostikkdata (for hver diagnostikkøkt)

• for å sjekke tilgangsrettigheter til datainnhold (StartKey)

• for å sjekke kontraktsdata

Må jeg alltid være tilkoblet når jeg kjører diagnostikk for standard PC-er?

Ja. XENTRY Pass Thru EU er en online diagnoseløsning i seg selv. Når du starter XENTRY Pass Thru EU-applikasjonen, blir tilgangsrettigheter og applikasjonsdata avstemt. Denne kontrollen mislykkes uten en nettforbindelse, og XENTRY kan ikke startes. I tillegg, når du åpner diagnostikken fra XENTRY-rammen, hentes de tilgjengelige tidskredittene til brukerkontoen online. Hvis kreditten ikke kan verifiseres online, kan ikke diagnostikken åpnes.

Med hvilken Pass Thru-enhet kan jeg betjene XENTRY Pass Thru EU?

Generelt må Pass Thru-enheten oppfylle Pass Thru-standardene. Den er fritt tilgjengelig på markedet. Følgende Pass Thru-enheter er testet og anbefales for XENTRY Pass Thru av Mercedes-Benz Group AG:

• Actia Passthru+ XS 2G

• Bosch KTS 560

• ADIS-teknologi EURO VCI

Hva må vurderes når du bytter enheter (PC, bærbar PC, nettbrett) for drift av XENTRY Pass Thru EU / XENTRY Diagnosis Lite?

På grunn av en ny PC / bærbar PC / nettbrett fungerer ikke lenger den nåværende startnøkkelen til en XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite.
Maskinvare-ID-en som er knyttet til oppstartsnøkkelen, må endres.

Dette gjør du slik:

• Logg inn på B2B Connect og naviger til "Konto" > "Lisenser"

• Under "Aktive lisenser" velger du det aktuelle systemet, f.eks.

• Klikk på "Endre" ved siden av maskinvare-IDen

• Skriv deretter inn den nye maskinvare-IDen og bekreft med "Lagre".

Når endringen er fullført, knyttes systemet til den nye maskinvare-ID-en. Du vil motta en automatisk e-post som bekrefter endringen.

Hva er bruksgebyret og faktureringen for XENTRY Pass Thru EU?

Bruk av XENTRY Pass Thru EU krever betaling av en årlig fast brukeravgift. Tilgang til diagnostikkdata medfører ekstra kostnader basert på tid.

• Fakturering for bruk av diagnosedata og applikasjon

• Tidsbasert fakturering av en fast brukeravgift for nettbaserte driftskostnader og support

• Tidskreditter for diagnostikkdata kan kjøpes i forskjellige beløp

• For faktureringsmodaliteter og prisene for den faste brukeravgiften og tidskreditter, vennligst besøk XENTRY Pass Thru EU-produktsiden

• Prosessene for innledende bestilling, oppfølgingsbestilling og bestillingstidskreditt er beskrevet under "Registrering og bestilling"

Bruk XENTRY Flash

Bruken av XENTRY Flash i XENTRY Pass Thru EU er passordbeskyttet. For å få tilgang til den krever hver tilsvarende diagnosebruker en XENTRY Flash-brukertillatelse. For å søke om en XENTRY Flash-bruker, vennligst kontakt din markedsspesifikke kontaktperson.

Hva er kontraktsvilkårene for XENTRY Pass Thru EU?

XENTRY Pass Thru EU er i utgangspunktet tilgjengelig i 12 måneder for en årlig fast brukeravgift. Kontrakten opphører automatisk etter dette tidspunktet, men kan fornyes for ett år av gangen med betaling av ekstra årlig fast brukeravgift.

Hvorfor må jeg kjøpe tidskreditter for diagnostikkdata i tillegg til å betale faste brukeravgifter for XENTRY Pass Thru EU?

Diagnostikktidskredittene betaler for den faktiske tiden du bruker diagnoseinnholdet for. Dette betyr at kostnadene som påløper av brukere er basert på deres bruk i stedet for å være en fast avgift. Dermed kan de flate brukergebyrene som dekker alle de faste kostnadene som administrasjon, distribusjon og permanent støttetilgjengelighet holdes lave.

Hvordan kan jeg finne ut min nåværende "tidskredittstatus"?

Din gjenværende gjeldende tidskreditt – for den valgte kjøretøyavdelingen – vises hver gang du åpner diagnostikken (start av diagnostikk i XENTRY-rammen).

Din tidskredittstatus er også angitt i Mercedes-Benz B2B Connect under "Mitt verksted" > "Applikasjoner" > "XENTRY Pass Thru EU" > "Oversikt over dine systemer og kreditter".

Hvordan fungerer forbruket av tidskreditter?

Statusen for de diagnostiske tidskredittene kontrolleres hver gang diagnosen starter fra XENTRY-rammen for et bestemt kjøretøy. Hvis det ikke er noen "åpnet" tidskreditt, brukes neste nye tilgjengelige tidskreditt. Denne kreditten utløper kontinuerlig fra dette tidspunktet, selv om diagnosen eller XENTRY avsluttes. Dette betyr at e.B. en kreditt på en time etter daggry faktisk er gyldig i nøyaktig en time, selv om bare noen få minutter er diagnostisert og deretter XENTRY avsluttes; Hvis det gjøres et forsøk på å starte diagnosen etter at timen er utløpt, åpnes en ny tidskreditt. Hvis en tidskreditt utløper under en diagnostisk økt, kan diagnosen fortsettes til neste kjøretøy endres.

Hvem kan jeg kontakte med spørsmål angående mine tidspoeng?

For forretningsrelaterte spørsmål (for eksempel StartKey, diagnostiske tidskreditter), vennligst kontakt salgsstøtte på xentry.customer.support@mercedes-benz.com.

Støtteteamene vil også gjerne tilby deg hjelp.

Hva betyr "fast og variabel priskomponent"?

Kjøpet av XENTRY Pass Thru EU består av en fast og en variabel priskomponent.

Fixer priskomponent

• Produktspesifikk årlig bruksavgift for driftskostnader på nettet og bruk av støttetjenester

Komponent for variabel pris

• Forbruk av de anskaffede tidskredittenhetene for bruk av diagnosedataene

• Automatisk kontroll av bruk av tidskreditter (gjennom diagnoseapplikasjonen)

• En kredittenhet startes med inngangen til diagnosen og fortsetter å kjøre selv etter slutten av diagnostisk økt eller endring av kjøretøyet til slutten av enheten

Merk:
Vær oppmerksom på at feil ervervet eller ikke lenger nødvendig tid kreditter ikke kan returneres eller refunderes. På samme måte kan ikke tidskreditter som ikke er brukt opp eller ikke åpnet på slutten av kontrakten refunderes. I tilfelle kontraktsforlengelse er overføringen imidlertid mulig.

Hva er kravene for å bestille XENTRY Pass Thru EU?

Bestilling av faste brukeravgifter og som tidskreditter:

• Bestilling av tidskreditter for XENTRY Pass Thru EU kan kun bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect

• Andre bestillingsmetoder (som faks, e-post, bestilling fra Mercedes-Benz AG på telefon, bestilling via nasjonal organisasjon/MPC eller via Mercedes-Benz agent etc.) er ikke mulig

Betaling av faste brukeravgifter/tidskreditter:

• For detaljer om bestilling, betaling og faktureringsmodaliteter, vennligst se de generelle vilkårene og betingelsene til Mercedes-Benz B2B Connect

• Hvis du ønsker å bestille XENTRY Pass Thru EU for opplæringsformål, vennligst kontakt salgsstøtte på xentry.customer.support@mercedes-benz.com før du bestiller

For å være kvalifisert til å bestille XENTRY Pass Thru EU, må du være medlem av den autoriserte gruppen av personer i henhold til gruppeunntaksforordningen. Skulle den påfølgende gjennomgangen vise at du ikke er medlem av den autoriserte gruppen av personer, forbeholder vi oss retten til å blokkere tilgangen din.

Vær oppmerksom på at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hvor kan jeg kjøpe XENTRY Pass Thru EU? Kun fra Mercedes-Benz B2B Connect eller også via nasjonale agenter, MPC, en generell representant eller andre kilder?

XENTRY Pass Thru EU kan kun bestilles og betales via Mercedes-Benz B2B Connect, mens XENTRY Diagnosis Kit 4 også kan fås via de ansvarlige nasjonale representantene.

Er XENTRY Pass Thru EU også tilgjengelig for selskaper utenfor EU?

Nei, XENTRY Pass Thru EU er kun tilgjengelig i EU.

Vær oppmerksom på at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles av brukere med registrert kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Sveits, Storbritannia og Nord-Irland.

Hvilken diagnoseprogramvare/maskinvare bør jeg bruke: XENTRY Pass Thru EU for standard PC-er eller XENTRY Diagnosis Kit 4?

XENTRY Pass Thru EU anbefales kun hvis du allerede har en diagnose-PC/bærbar PC – muligens allerede med andre diagnoseapplikasjoner fra andre produsenter – og du kun ønsker å diagnostisere Mercedes-Benz/smarte personbiler og varebiler sertifisert i henhold til Euro 5/Euro VI-standardene . Modellserier og modeller som ikke er sertifisert etter Euro 5, Euro 6 eller Euro VI standarder (f.eks. personbiler W210 eller nyttekjøretøy Euro VI), er ikke inkludert i XENTRY Pass Thru EU.

Hele diagnoseutvalget for alle modellserier er kun mulig med standardløsningen XENTRY Diagnosis Kit 4.

Inkluderer XENTRY Pass Thru EU også XENTRY DAS slik at jeg kan jobbe med Euro 5/VI-modeller av eldre modellserier?

Ja, XENTRY Pass Thru EU inkluderer XENTRY DAS for diagnostisering av eldre modellserier – dog begrenset til kjøretøy sertifisert i henhold til Euro 5- eller VI-standardene. XENTRY DAS er fullt integrert i disse variantene og kan åpnes via XENTRY brukergrensesnitt.

Støtter XENTRY Pass Thru EU Diagnose over IP (DoIP)?

Diagnose over IP (Ethernet) "DoIP" generelt tilgjengelig hvis Pass Thru-enheten støtter DoIP; ellers er det ikke mulig å blinke hovedenheten og instrumentgruppen for dagens PC- og varebilmodellserier frem til introduksjonen av modellseriene 206 og 223.

For rene DoIP-modellserier (med introduksjon av modellserier 206 og 223) kan DoIP-adaptere betjenes. Se også merknaden om DoIP under XENTRY Pass Thru EU Functional and Diagnostic Scope.