XENTRY Diagnosis Lite

Voor wie is de XENTRY Diagnosis Lite oplossing?

Vrijwillig en op basis van de EG-richtlijnen (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 en 2018/858) bieden wij onafhankelijke marktdeelnemers een speciale diagnose-oplossing voor standaard pc's: XENTRY Diagnosis Lite. Voor de bediening van deze XENTRY Diagnosis variant is wel een XENTRY Diagnosis VCI nodig.

Wat kun je functioneel en diagnostisch met XENTRY Diagnosis Lite?

Exclusief voor onafhankelijke werkplaatsen bieden wij een speciale diagnoseoplossing voor standaard pc's: XENTRY Diagnosis Lite. U kunt deze onafhankelijk aangeboden productvariant bedienen op een standaard pc. Het product omvat de standaard XENTRY Diagnosis VCI-hardware voor de communicatie met het voertuig. Het biedt een volledige diagnostische scope:

• Snelle test

• Basisdiagnose (werkelijke waarde, bedieningen)

• Inbedrijfstelling (incl. knipperen, coderen en parametreren)

• Foutgeheugen lezen/verwijderen

• Begeleide diagnose

• Functionele diagnose

• Reparatieprognose

• Toetsprogrammering, FBS4-services beschikbaar vanaf augustus 2023!

• Diagnose voor alle regeleenheden voor alle modelseries vanaf 2004 (XENTRY- en DAS-serie / geen HHTWIN)

Wat is bij de levering van XENTRY Diagnosis Lite inbegrepen?

De eerste bestelling van XENTRY Diagnosis Lite bevat een downloadlink met gebruikersdocumentatie voor de installatie van Basis set-up op Windows-pc's met service-updates gedurende de looptijd van het contract. Voor het gebruik van de software zijn een contractnummer, een StartKey en tijdskrediet nodig.

Voor het eerste contractjaar wordt geen vast gebruikerstarief in rekening gebracht voor softwaregebruik en ondersteuning. Na het eerste jaar kan het abonnement op XENTRY Diagnosis Lite iedere keer met één jaar worden verlengd door opnieuw een jaarlijkse vaste gebruikersvergoeding te betalen. Dit geeft u het recht om regelmatig updates van applicaties en gegevens te ontvangen en om de online diensten en support te gebruiken.

Voor een nieuwe bestelling van XENTRY Diagnosis Lite zijn de volgende componenten opgenomen in de XENTRY Diagnosis COM Kit:

1. XENTRY Diagnosis VCI

2. WiFi-stick

3. OBD-kabel (16-pins)

4. USB-kabel (5m)

5. Gebruikersinformatie en veiligheidsinstructies

6. Digitale componenten (software, handleiding, helpkaarten)

Belangrijke notitie: Houd er rekening mee dat XENTRY Diagnosis Lite alleen kan worden besteld door gebruikers met een statutaire zetel in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Wat zijn de systeemvereisten voor XENTRY Diagnosis Lite?

Voor het gebruik van XENTRY Diagnosis Lite is een speciale hardware-afhankelijke StartKey nodig, die pas na ontvangst van de eerste levering in de Mercedes-Benz B2B Connect kan worden besteld. De hardware-ID die nodig is voor het bestellen van de StartKey kan worden uitgelezen via de tool "ConfigAssist"; het systeem- of contractnummer dat ook voor XENTRY Diagnosis Lite nodig is, kan worden verkregen via Mercedes-Benz B2B Connect "Mijn werkplaats" > "Toepassingen" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Overzicht van systeem & tegoed".

• Met de StartKey kunnen bepaalde apparaten, zoals laptops, de diagnose-toepassing uitvoeren wanneer u de unieke hardware-ID gebruikt om te bestellen. Het apparaat moet aan de volgende systeemvereisten voldoen:

• Beheerdersrechten voor installatie en updates

• Windows-compatibele pc/laptop met minimaal Intel I5-processor of vergelijkbaar model

• Besturingssysteem: Windows 10 (64 bit) of Windows 11 (64 bit)

• Minimaal 8 GB werkgeheugen (RAM), 16 GB aanbevolen

• Minimaal 150 GB beschikbare ruimte op de harde schijf, SSD harde schijf wordt aanbevolen (vanwege prestaties en mechanische duurzaamheid)

• Browser: Edge voor Windows Breedbandinternetverbinding via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (of hoger) geïnstalleerd (http://www.microsoft.com)

Wat zijn de gebruiksinstructies voor de online verbinding voor XENTRY Diagnosis Lite?

Een permanente online verbinding is vereist om de diagnostische inhoud te gebruiken:

• voor het opvragen van diagnostische gegevens (per diagnosesessie)

• om het toegangsrecht tot gegevensinhoud te controleren (StartKey)

• om contractuele gegevens te controleren

Moet ik altijd online zijn voor XENTRY Diagnosis Lite?

Ja. XENTRY Diagnosis Lite is een online diagnose-oplossing. Bij het starten van de XENTRY Diagnosis Lite-applicatie worden toegangsrechten en applicatiegegevens op elkaar afgestemd. Deze controle mislukt zonder een online verbinding en XENTRY kan dan niet worden gestart. Bovendien worden bij het openen van de diagnose vanuit het XENTRY-frame de beschikbare tijdskredieten van het gebruikersaccount online opgehaald. Als het tegoed niet online kan worden geverifieerd, kan de diagnose niet worden geopend.

Kan ik de hardware (XENTRY Diagnosis COM Kit) voor XENTRY Diagnosis Lite huren?

Nee. De hardware in de vorm van de XENTRY Diagnosis COM Kit kan alleen worden gekocht!

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het wisselen van apparaten (pc, laptop, tablet) voor de werking van XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite?

Door een nieuwe PC/laptop/tablet werkt de huidige starttoets van een XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite niet meer.
De hardware-id die aan de opstartsleutel is gekoppeld, moet worden gewijzigd.

Ga hiervoor als volgt te werk:

• Log in op B2B Connect en navigeer naar "Account" > "Licenties"

• Selecteer onder "Actieve licenties" het betreffende systeem, bijv. XENTRY Pass Thru EU.

• Klik op "Wijzigen" naast de hardware-ID

• Voer vervolgens de nieuwe hardware-ID in en bevestig met "Opslaan".

Zodra de wijziging is voltooid, wordt het systeem gekoppeld aan de nieuwe hardware-ID. U ontvangt een automatische e-mail ter bevestiging van de wijziging.

Wat zijn de gebruikskosten en facturering voor XENTRY Diagnosis Lite?

Het gebruik van XENTRY Diagnosis Lite vereist betaling van een jaarlijkse vaste gebruikersvergoeding en de aankoop van een XENTRY Diagnosis COM Kit via Mercedes-Benz AG; tijdgebonden, extra kosten worden berekend voor toegang tot diagnostische gegevens.

• Facturering voor het gebruik van diagnostische gegevens en toepassing

• Tijdgebaseerde facturering van een vast gebruikerstarief voor online bedrijfskosten en ondersteuning

• Tijdskrediet voor diagnostische gegevens kan in verschillende bedragen worden gekocht

• Voor factureringsmodaliteiten en de prijzen voor de vaste gebruikersvergoeding en tijdskredieten, bezoek de XENTRY Diagnosis Lite productpagina

• De initiële bestel-, vervolgbestelling- en besteltijdkredietprocessen worden beschreven onder "Aanmelden en bestellen"

Waar moet ik op letten bij het gebruik van XENTRY Flash met XENTRY Diagnosis Lite?

Het gebruik van XENTRY Flash binnen XENTRY Diagnosis Lite is beveiligd met een wachtwoord. Om toegang te krijgen is voor elke individuele diagnosegebruiker een XENTRY Flash-gebruikersautorisatie vereist. Neem contact op met uw contactpersoon om XENTRY Flash-gebruikersautorisatie aan te vragen.

Wat zijn de contractvoorwaarden voor XENTRY Diagnosis Lite?

XENTRY Diagnosis Lite wordt in eerste instantie geleverd voor 12 maanden bij aankoop van de XENTRY Diagnosis COM Kit. Het contract eindigt automatisch na deze tijd, maar kan telkens met een jaar worden verlengd tegen betaling van extra jaarlijkse vaste gebruikersvergoedingen.

Waarom moet ik naast de forfaitaire gebruikskosten voor de gekochte XENTRY Diagnosis Lite tijdkredieten kopen voor de diagnostische gegevens?

Alleen de daadwerkelijke gebruikstijd van de diagnostische inhoud wordt gefactureerd via de diagnostische tijdkredieten; de kosten die voor gebruikers worden gemaakt, zijn daarom op gebruik gebaseerd en niet forfaitair. De gebruiksvergoedingen, die alle vaste kosten dekken zoals administratie, verkoop en permanente beschikbaarheid van ondersteuning, kunnen laag gehouden worden door de aparte tijdskredieten voor de eigenlijke diagnostische inhoud.

Hoe kan ik mijn huidige tijdskrediet tegoed raadplegen?

Telkens wanneer u de diagnose opent (diagnosestart in het XENTRY-kader) wordt uw resterende actuele tijdskrediet – voor de geselecteerde voertuigafdeling – weergegeven.

Uw tijdskredietstatus wordt ook aangegeven in de Mercedes-Benz B2B Connect onder "Mijn Werkplaats" > "Toepassingen" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Overzicht van uw systemen & tegoeden".

Hoe werkt het verbruik van tijdskrediet?

Telkens wanneer de diagnose vanuit het XENTRY-frame voor een specifiek voertuig wordt gestart, wordt de status van de diagnosetijdkredieten gecontroleerd. Als er geen "gedeeltelijk gebruikt" tijdskrediet bestaat, wordt het eerstvolgende beschikbare tijdskrediet gebruikt. Het tijdskrediet loopt vanaf dat moment continu, ook als de diagnostiek of XENTRY is afgesloten. Als de diagnose bijvoorbeeld slechts enkele minuten duurt en XENTRY wordt dan gesloten, duurt een tegoed van één uur slechts het uur na activering. Als u de diagnostiek probeert te starten nadat het uur is verstreken, wordt een nieuw tijdskrediet geactiveerd. Als uw tijdskrediet tijdens een diagnosesessie opraakt, kan de diagnostiek nog worden voortgezet tot de volgende voertuigwissel.

Wat betekent "vaste en variabele prijscomponent"?

Het abonnement op XENTRY Diagnosis Lite omvat zowel een vaste als een variabele prijscomponent.

Vaste prijs component

• Productspecifieke jaarlijkse vaste gebruikersvergoeding voor online bedrijfskosten en het gebruik van ondersteunende diensten

Variabele prijscomponent

• Verbruik van de gekochte tijdskredieteenheden voor het gebruik van diagnostische gegevens

• Automatisch beheer van het gebruik van tijdskredieten (door de diagnosetoepassing)

• Een tegoedeenheid wordt geactiveerd bij het openen van het diagnosesysteem en blijft lopen tot het vervalt, zelfs nadat de diagnosesessie is beëindigd of nadat van voertuig is gewisseld

Let op:

Tijdskrediet dat per ongeluk is gekocht of niet meer nodig is, kan helaas niet worden geretourneerd of terugbetaald. Niet gebruikte of niet gestarte tijdskredieten kunnen ook niet worden terugbetaald aan het einde van de contractperiode. Uw tegoed wordt echter overgedragen als u het contract verlengt.

Wat zijn de vereisten voor het bestellen van XENTRY Diagnosis Lite?

Vaste gebruikers tegoed bestellen en als tijdskrediet:

• Tijdskrediet voor XENTRY Diagnosis Lite bestellen kan alleen in Mercedes-Benz B2B Connect

• Andere bestelmethoden (zoals fax, e-mail, telefonisch bestellen bij Mercedes-Benz AG, bestellen via landelijke organisatie/MPC of via Mercedes-Benz agent etc.) zijn niet mogelijk

Betaling van een vast gebruiks- tegoeden/tijdskredieten:

• Raadpleeg de algemene voorwaarden van Mercedes-Benz B2B Connect voor details over de bestel-, betalings- en factureringsvoorwaarden.

Om in aanmerking te komen om XENTRY Diagnosis Lite EU te bestellen, moet u lid zijn van de geautoriseerde groep personen volgens de groepsvrijstellingsverordening. Mocht uit de daaropvolgende beoordeling blijken dat u geen lid bent van de geautoriseerde groep personen, behouden wij ons het recht voor om uw toegang te weigeren.

Houd er rekening mee dat XENTRY Diagnosis Lite EU alleen kan worden besteld door gebruikers met een statutaire zetel in de Europese Unie plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Waar kan ik XENTRY Diagnosis Lite kopen? Alleen via Mercedes-Benz B2B Connect of ook via de dealer, importeur of andere bronnen?

XENTRY Diagnosis Lite is alleen te bestellen en te betalen via Mercedes-Benz B2B Connect. XENTRY Diagnosis Kit 4 kan ook worden verkregen via de dealer/importeur.

Is XENTRY Diagnosis Lite ook beschikbaar voor bedrijven buiten de EU?

Nee, XENTRY Diagnosis Lite is alleen beschikbaar in de EU.

Houd er rekening mee dat XENTRY Diagnosis Lite alleen kan worden besteld door gebruikers met een statutaire zetel in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Met wie kan ik contact opnemen voor problemen of vragen met betrekking tot XENTRY Diagnosis Lite?

Voor vragen over (StartKey, diagnostiek tijdskrediet) kunt u contact opnemen met Sales Support via xentry.customer.support@mercedes-benz.com

De ondersteuningsteams helpen u graag verder.