Hvordan kan vi hjælpe dig?

Find svar på de oftest stillede spørgsmål nedenfor, eller se vores hjælpe dokumentations-kategorier nederst på siden.

XENTRY Diagnosis Lite

Hvem er XENTRY Diagnosis Lite-løsningen til?

Frivilligt og baseret på EF-direktiverne (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 og 2018/858) tilbyder vi uafhængige markedsdeltagere en særlig diagnoseløsning til standard-pc'er: XENTRY Diagnosis Lite.

Driften af denne XENTRY Diagnosis-variant kræver en XENTRY Diagnosis VCI.

Hvad er det funktionelle og diagnostiske omfang af XENTRY Diagnosis Lite?

Udelukkende til uafhængige værksteder tilbyder vi en speciel diagnostisk løsning til standard PC: XENTRY Diagnosis Lite. Du kan betjene denne frivilligt tilbudte produktvariant på en standard-pc. Leveringsomfanget omfatter standard XENTRY Diagnosis VCI-hardware til kommunikation med køretøjet. Det tilbyder et fuldt diagnostisk omfang:

• Kviktest

• Grundlæggende diagnose (faktisk værdi, aktiveringer)

• Idriftsættelse (inkl. blink, kodning og parameterisering)

• Fejlhukommelseslæsning / sletning

• Guidet diagnose

• Funktionel diagnose

• Reparation prognose

• Nøgleprogrammering, FBS4-tjenester tilgængelige fra august 2023!

• Diagnose for alle styreenheder for alle modelserier fra 2004 (XENTRY- og DAS-serien / ingen HHTWIN)

Hvad er inkluderet i leveringsomfanget for XENTRY Diagnosis Lite?

Den oprindelige rækkefølge af XENTRY Diagnosis Lite indeholder et downloadlink med brugerdokumentation til installation af grundlæggende opsætning på Windows-pc'er med serviceopdateringer i hele kontraktperioden. Et kontraktnummer, en StartKey og tidskreditter er nødvendige for brugen af softwaren.

I det første kontraktår faktureres der ikke noget fast brugergebyr for brug og support af software. Efter det første år kan abonnementet på XENTRY Diagnosis Lite fornyes et år ad gangen ved at betale en anden årlig fast brugerbetaling. Dette giver dig ret til at modtage løbende regelmæssige opdateringer af applikationer og data og til at bruge onlinetjenesterne samt brugersupport.

For en ny ordre af XENTRY Diagnosis Lite er følgende komponenter inkluderet i XENTRY Diagnosis COM Kit:

1. XENTRY Diagnosis VCI
2. WiFi-stick
3. OBD-kabel (16-bens)
4. USB-kabel (5m)
5. Brugeroplysninger og sikkerhedsinstruktioner
6. Digitale komponenter (software, manual, hjælpekort)

Vigtig note:
Bemærk venligst, at XENTRY Diagnosis Lite kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvad er systemkravene til XENTRY Diagnosis Lite?

Der kræves en særlig hardwareafhængig StartKey til brug af XENTRY Diagnosis Lite, som kun kan bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect efter modtagelse af den første levering. Det hardware-id, der kræves til bestilling af StartKey, kan læses via værktøjet "ConfigAssist"; det system eller kontraktnummer, der også kræves til XENTRY Diagnosis Lite, kan fås fra Mercedes-Benz B2B Connect "My workshop" > "Applications" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Oversigt over system og kredit".

StartKey gør det muligt for visse slutenheder, såsom bærbare computere, at køre diagnosticeringsprogrammet, når du bruger det unikke hardware-id til bestilling. Slutenheden skal opfylde følgende systemkrav:

• Administratorrettigheder til installation og opdateringer

• Windows-kompatibel pc/bærbar computer med mindst Intel I5-processor eller sammenlignelig model

• Operativsystem: Windows 10 (64 bit) eller Windows 11 (64 bit)

• Mindst 8 GB hovedhukommelse (RAM), 16 GB anbefales

• Minimum 150 GB ledig plads på harddisken, SSD-harddisk anbefales (på grund af ydeevne og mekanisk holdbarhed)

• Browser: Edge til Windows

• Bredbåndsinternetforbindelse via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (eller nyere) installeret (http://www.microsoft.com)

Hvad er brugsanvisningen til onlineforbindelsen til XENTRY Diagnosis Lite?

Der kræves en permanent onlineforbindelse for at bruge diagnosticeringsindholdet:

• til hentning af diagnosticeringsdata (for hver diagnosticeringssession)

• for at kontrollere adgangsretten til dataindhold (StartKey)

• for at kontrollere kontraktlige data

Skal jeg altid være online med XENTRY Diagnosis Lite?

Ja. XENTRY Diagnosis Lite er i sig selv en online diagnostikløsning. Når du starter XENTRY Diagnosis Lite-applikationen, afstemmes adgangsrettigheder og applikationsdata. Denne kontrol mislykkes uden en onlineforbindelse, og XENTRY kan ikke startes. Når du åbner diagnosen fra XENTRY-rammen, hentes de tilgængelige tidskreditter for brugerkontoen online. Hvis kreditten ikke kan bekræftes online, kan diagnosticeringen ikke åbnes.

Kan jeg leje hardwaren (XENTRY Diagnosis COM Kit) til XENTRY Diagnosis Lite?

Nej. Hardwaren i form af XENTRY Diagnosis COM Kit kan kun købes!

Hvad skal man overveje, når man skifter enheder (pc, bærbar computer, tablet) til betjening af XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite?

På grund af en ny pc/laptop/tablet fungerer den aktuelle startnøgle på et XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite ikke længere.
Det hardware-id, der er knyttet til startnøglen, skal ændres.

For at gøre dette skal du følge disse trin:

• Log ind på B2B Connect og naviger til "Konto" > "Licenser"

• Under "Aktive licenser" skal du vælge det pågældende system, f.eks. XENTRY Pass Thru EU.

• Klik på "Skift" ud for hardware-id'et

• Indtast derefter det nye hardware-id og bekræft med "Gem".

Når ændringen er fuldført, knyttes systemet til det nye hardware-id. Du modtager en automatisk e-mail, der bekræfter ændringen.

Hvad er brugsgebyret og faktureringen for XENTRY Diagnosis Lite?

Brugen af XENTRY Diagnosis Lite kræver betaling af en årlig fast brugerbetaling og køb af et XENTRY Diagnosis COM Kit via Mercedes-Benz AG; Tidsrelaterede, ekstra omkostninger opstår for adgang til diagnostiske data.

• Fakturering for brug af diagnostiske data og applikation

• Tidsbaseret fakturering af et fast brugergebyr for online driftsomkostninger og support

• Tidskreditter til diagnosticeringsdata kan købes i forskellige mængder

• For faktureringsmetoder og priserne for det faste brugergebyr og tidskreditter, besøg venligst XENTRY Diagnosis Lite produktsiden

• Den oprindelige ordre, opfølgningsordre og bestillingstidskreditprocesser er beskrevet under "Registrering og bestilling"

Hvad skal jeg huske på, når jeg bruger XENTRY Flash med XENTRY Diagnosis Lite?

Brugen af XENTRY Flash i XENTRY Diagnosis Lite er beskyttet med adgangskode. Der kræves en XENTRY Flash-brugergodkendelse for hver enkelt diagnosticeringsbruger for at få adgang. Kontakt din markedsspecifikke kontaktperson for at ansøge om XENTRY Flash-brugergodkendelse.

Hvad er kontraktvilkårene for XENTRY Diagnosis Lite?

XENTRY Diagnosis Lite leveres oprindeligt i 12 måneder ved køb af XENTRY Diagnosis COM Kit. Kontrakten ophører automatisk efter dette tidspunkt, men kan fornyes et år ad gangen med betaling af yderligere årlig fast brugerbetaling.

Hvorfor skal jeg købe tidskreditter for diagnosticeringsdataene ud over de faste brugsgebyrer for XENTRY Diagnosis Lite, der er købt?

Kun den faktiske brugstid for diagnosticeringsindholdet faktureres via kreditterne til diagnosticeringstid. Brugernes omkostninger er derfor brugsbaserede og ikke faste. Brugsgebyrerne, der dækker alle faste omkostninger såsom administration, salg og permanent tilgængelighed af support, kan holdes lave gennem de separate tidskreditter for det faktiske diagnostiske indhold.

Hvordan kan jeg finde ud af min nuværende "tidskreditstatus"?

Din resterende aktuelle tidskredit – for den valgte køretøjsafdeling – vises, hver gang du åbner diagnosticeringen (start af diagnosticering i XENTRY-rammen).

Din tidskreditstatus er også angivet i Mercedes-Benz B2B Connect under "Mit værksted" > "Applikationer" > "XENTRY Diagnosis Lite" > "Oversigt over dine systemer og kreditter".

Hvordan fungerer forbruget af tidskreditter?

Status for diagnosetidskreditterne kontrolleres, hver gang diagnosticeringen startes fra XENTRY-rammen for et bestemt køretøj. Hvis der ikke findes nogen "delvist brugt" tidskredit, bruges den næste tilgængelige tidskredit. Tidskreditten begynder at køre kontinuerligt fra det øjeblik, selvom diagnosticeringen eller XENTRY er lukket ned. Som for eksempel, hvis diagnosen kun tager et par minutter, og XENTRY derefter lukkes, vil en times kredit kun vare i timen efter aktivering. Hvis du forsøger at starte diagnosticeringen, efter at timen er gået, aktiveres en ny tidskredit. Hvis din tidskredit løber ud under en diagnosticeringssession, kan diagnosticeringen stadig fortsættes indtil næste køretøjsændring.

Hvad betyder "fast og variabel priskomponent"?

Abonnementet på XENTRY Diagnosis Lite omfatter både en fast og en variabel priskomponent.

Fastpris komponent

• Produktspecifikt årligt fast brugergebyr for onlinedriftsomkostninger og brug af supporttjenester

Variabel pris komponent

• Forbrug af de købte tidskreditenheder til brug af diagnosticeringsdata

• Automatisk styring af brugstidskreditter (af diagnosticeringsprogrammet)

• En kreditenhed aktiveres, når diagnosesystemet åbnes og fortsætter med at køre, indtil det udløber, selv efter at diagnosticeringssessionen er afsluttet, eller efter at have skiftet køretøj

Bemærk venligst:

Desværre kan eventuelle tidskreditter købt ved en fejltagelse, eller som ikke længere er nødvendige, ikke returneres eller refunderes. Ubrugte eller ikke påbegyndte tidskreditter kan heller ikke refunderes ved kontraktperiodens udløb. Din kredit vil dog blive overført, hvis du fornyer kontrakten.

Hvad er kravene til bestilling af XENTRY Diagnosis Lite?

Bestilling af fast brugerbetaling og som tidskreditter:

• Bestilling af tidskreditter til XENTRY Diagnosis Lite kan kun bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect

• Andre bestillingsmetoder (f.eks. fax, e-mail, telefonbestilling fra Mercedes-Benz AG, bestilling via national organisation/MPC eller via Mercedes-Benz agent osv.) er ikke mulige

Betaling af faste forbrugsgebyrer/tidskreditter:

• For detaljer om bestillings-, betalings- og faktureringsregler henvises til de generelle vilkår og betingelser for Mercedes-Benz B2B Connect

For at være berettiget til at bestille XENTRY Diagnosis Lite EU skal du være medlem af den autoriserede gruppe af personer i henhold til gruppefritagelsesforordningen. Hvis den efterfølgende gennemgang viser, at du ikke er medlem af den autoriserede gruppe af personer, forbeholder vi os ret til at blokere din adgang.

Bemærk venligst, at XENTRY Diagnosis Lite EU kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU plus Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvor kan jeg købe XENTRY Diagnosis Lite? Kun fra Mercedes-Benz B2B Connect eller også via nationalt agentur, MPC, generalrepræsentant eller andre kilder?

XENTRY Diagnosis Lite kan kun bestilles og betales via Mercedes-Benz B2B Connect. XENTRY Diagnosis Kit 4 kan også fås via de ansvarlige nationale repræsentanter.

Er XENTRY Diagnosis Lite også tilgængelig for virksomheder uden for EU?

Nej, XENTRY Diagnosis Lite er kun tilgængelig inden for EU.

Bemærk venligst, at XENTRY Diagnosis Lite kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvem kan jeg kontakte med andre problemer eller spørgsmål relateret til XENTRY Diagnosis Lite?

Hvis du har forretningsrelaterede spørgsmål (f.eks. StartKey, tidskreditter til diagnosticering), skal du kontakte Sales Support på xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Supportteamene vil også med glæde tilbyde dig hjælp.

Besvarede vi dit spørgsmål?