Hvordan kan vi hjælpe dig?

Find svar på de oftest stillede spørgsmål nedenfor, eller se vores hjælpe dokumentations-kategorier nederst på siden.

XENTRY Pass Thru EU

Hvem er XENTRY Pass Thru EU diagnoseløsningen til?

I overensstemmelse med EU-direktiverne (715/2007, 692/2008, 595/2009, 582/2011, 64/2012 og 2018/858) tilbyder vi uafhængige markedsdeltagere en speciel diagnoseløsning til standard-pc'er: XENTRY Pass Thru EU.

Betjening af denne XENTRY Diagnose-variant kræver ikke noget XENTRY Diagnosis Kit 4-hardware eller XENTRY Diagnosis VCI.

Hvad er det funktionelle og diagnostiske omfang af XENTRY Pass Thru EU?

XENTRY Pass Thru EU er den lovpligtige open-shell-variant af XENTRY Diagnosis til uafhængige markedsdeltagere til køretøjsdiagnostik, der bruges med standard-pc og sædvanlig Pass Thru-enhed. Den tilbyder et næsten komplet udvalg af diagnostiske funktioner (hurtigtest, grundlæggende diagnostik, blink og kodning af kontrolenheder, læse/rydde fejlhukommelse, guidet og funktionel diagnostik) med undtagelse af tekniske begrænsninger på grund af Pass Thru-enhederne:

• Hurtig test og funktionsdiagnostik (kun enkeltkanal og dermed længere oppetid)

• Grundlæggende diagnostik kun i XENTRY Diagnosis

• Første opstart (blinker, kodning, parametrering)

• Diagnose tilgængelig for:

• Alle personbilsserier certificeret til Euro 5 eller 6 standarder (Mercedes-Benz og smart), se venligst nedenstående note vedrørende DoIP

• Alle varevognsserier certificeret til Euro 5 eller 6 standarder (Mercedes-Benz), se venligst nedenstående note vedrørende DoIP

• Alle rent batteridrevne elektriske køretøjer (BEV'er) (Mercedes-Benz), se venligst noten nedenfor om DoIP

• XENTRY Flash tilgængelig for alle modelserier certificeret til Euro 5 og Euro 6, såvel som rent batteridrevne elektriske køretøjer (BEV'er)

• Symptombehandling ved standardiserede symptomer

• Ingen integration af XENTRY Tips, EPC og WIS/ASRA

• Diagnose over IP (Ethernet) "DoIP" generelt tilgængelig, hvis Pass Thru-enhed understøtter DoIP; ellers ingen blink af hovedenhed og instrumentgruppe for nuværende pc- og varevognsmodelserier frem til introduktionen af ​​modelserierne 206 og 223

Bemærk venligst: For ren DoIP modelserie (med introduktion af modelserie 206 og 223) kan disse adaptere betjenes:

Disse adaptere er testet af Mercedes-Benz AG og må kun bruges sammen med XENTRY Pass Thru udelukkende til DoIP modelserier. Mercedes-Benz AG er ikke ansvarlig for andre adaptere.

• Pass Thru-enhed: frit tilgængelig på markedet, skal opfylde Pass Thru-standarden (se yderligere nedenfor for anbefalede enheder)

Bemærk venligst:
XENTRY Pass Thru EU understøtter ikke andre køretøjer end ovennævnte modelserier og modeltyper. Hvis du har brug for fuld diagnosefunktion for alle modelserier og modeltyper, skal du bruge standarddiagnoseløsningen XENTRY Diagnosis Kit 4.

Omfanget af levering

Den første rækkefølge af XENTRY Pass Thru EU indeholder downloadlinket, herunder programdokumentation til installation af den grundlæggende installation på Windows-pc'er med opdateringstjeneste i kontraktperioden. Hvis du vil bruge softwaren, kræves et kontraktnummer og en StartKey samt tidskreditter.

For brug af softwaren og supporten opkræves et brugsgebyr for det første år af kontrakten. Efter det første år kan købet af XENTRY Pass Thru EU forlænges med et år hver. Dette gøres ved at erhverve et yderligere årligt brugsgebyr, som giver dig ret til at fortsætte regelmæssige opdateringer af applikationer og data og til at bruge onlinetjenester og support.

Vigtig bemærkning:
Bemærk venligst, at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvad er systemkravene for XENTRY Pass Thru EU?

En særlig hardwareafhængig StartKey er påkrævet for brugen af ​​XENTRY Pass Thru EU, som kun kan bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect efter modtagelse af den første levering. Det nødvendige hardware-id for at bestille StartKey kan læses via værktøjet "ConfigAssist"; det system- eller kontraktnummer, der også kræves til XENTRY Pass Thru EU, kan fås fra Mercedes-Benz B2B Connect "My Workshop" > "Mine applikationer" > "XENTRY Pass Thru EU" > "Oversigt over dine systemer og kreditter".
Startnøglen gør det muligt for visse slutenheder, såsom bærbare computere, at køre diagnoseapplikationen, når du bruger det unikke hardware-id til bestilling. Slutenheden skal opfylde følgende systemkrav:

• Administratorrettigheder til installation og opdateringer

• Windows-kompatibel pc eller bærbar computer med mindst Intel I5 CPU eller sammenlignelig model

• Operativsystem: Windows 10 (64 bit) eller Windows 11 (64 bit)

• Minimum 8 GB hukommelse (RAM), 16 GB anbefales

• Minimum 150 GB ledig harddiskplads, SSD-harddisk anbefales (på grund af ydeevne og mekanisk holdbarhed)

• Browser: Edge til Windows

• Bredbånds internetforbindelse via LAN/WLAN

• Microsoft .NET 4.0 (eller nyere) installeret (http://www.microsoft.com)

Hvad er den nye obligatoriske login-procedure fra 2021?

Med Release 06/2020 blev et stramt sikkerhedskoncept implementeret for at sikre diagnostisk adgang og backend-tjenester. Siden da er et personligt login påkrævet for modelserie 213 modelår 2020 og 223.

I 2021 vil dette sikkerhedsniveau blive udvidet til alle mærker og divisioner, det vil sige, at alle diagnosticeringsbrugere skal logge personligt ind på diagnosesystemet. Det betyder, at anonym adgang til køretøjer og backend-tjenester ikke længere er mulig.

Fra Release 09/2021 har du generelt brug for Standard Diagnose Rolle til diagnoseaktiviteter. Den nye, udvidede XENTRY Flash-rolle er påkrævet til CU idriftsættelse.

Du kan også finde yderligere information på XENTRY Pass Thru EU-produktsiden.

Hvad er brugsvejledningen til onlineforbindelsen til XENTRY Pass Thru EU?

En permanent onlineforbindelse er påkrævet for at bruge diagnoseindholdet:

• til hentning af diagnostiske data (for hver diagnosticsession)

• for at kontrollere adgangsrettigheder til dataindhold (StartKey)

• at kontrollere kontraktlige data

Skal jeg altid være online, når jeg kører diagnosticering for standard-pc'er?

Ja. XENTRY Pass Thru EU er en online diagnosticeringsløsning i sig selv. Når du starter XENTRY Pass Thru EU-applikationen, afstemmes adgangsrettigheder og applikationsdata. Denne kontrol mislykkes uden en onlineforbindelse, og XENTRY kan ikke startes. Når du åbner diagnosticeringen fra XENTRY-rammen, hentes de tilgængelige tidskreditter på brugerkontoen online. Hvis kreditten ikke kan verificeres online, kan diagnostikken ikke åbnes.

Med hvilken Pass Thru-enhed kan jeg betjene XENTRY Pass Thru EU?

Generelt skal Pass Thru-enheden opfylde Pass Thru-standarderne. Det er frit tilgængeligt på markedet. Følgende Pass Thru-enheder er blevet testet og anbefales til XENTRY Pass Thru af Mercedes-Benz Group AG:

• Actia Passthru+ XS 2G

• Bosch KTS 560

• ADIS Teknologi EURO VCI

Hvad skal man overveje, når man skifter enheder (pc, bærbar computer, tablet) til betjening af XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite?

På grund af en ny pc/laptop/tablet fungerer den aktuelle startnøgle på et XENTRY Pass Thru EU/XENTRY Diagnosis Lite ikke længere.
Det hardware-id, der er knyttet til startnøglen, skal ændres.

For at gøre dette skal du følge disse trin:

• Log ind på B2B Connect og naviger til "Konto" > "Licenser"

• Under "Aktive licenser" skal du vælge det pågældende system, f.eks. XENTRY Pass Thru EU.

• Klik på "Skift" ud for hardware-id'et

• Indtast derefter det nye hardware-id og bekræft med "Gem".

Når ændringen er fuldført, knyttes systemet til det nye hardware-id. Du modtager en automatisk e-mail, der bekræfter ændringen.

Hvad er brugsgebyret og faktureringen for XENTRY Pass Thru EU?

Brugen af XENTRY Pass Thru EU kræver betaling af et årligt fast brugergebyr. Adgang til diagnosedata medfører ekstra omkostninger baseret på tid.

• Fakturering for brug af diagnostiske data og applikation

• Tidsbaseret fakturering af et fast brugergebyr for online driftsomkostninger og support

• Tidskreditter til diagnostiske data kan købes i forskellige mængder

• For faktureringsmodaliteter og priserne for det faste brugergebyr og tidskreditter, besøg venligst XENTRY Pass Thru EU-produktsiden

• Den indledende ordre, opfølgende ordre og bestillingstidskreditprocesser er beskrevet under "Registrering og bestilling"

Brug XENTRY Flash

Brugen af XENTRY Flash i XENTRY Pass Thru EU er beskyttet med adgangskode. For at få adgang til den kræver hver tilsvarende diagnosticeringsbruger en XENTRY Flash-brugertilladelse. Hvis du vil ansøge om en XENTRY Flash-bruger, skal du kontakte din markedsspecifikke kontaktperson.

Hvad er kontraktvilkårene for XENTRY Pass Thru EU?

XENTRY Pass Thru EU er i første omgang tilgængelig i 12 måneder for et årligt fast brugergebyr. Kontrakten ophører automatisk efter dette tidspunkt, men kan forlænges for et år ad gangen med betaling af yderligere årlige faste brugerbetalinger.

Hvorfor skal jeg købe tidskreditter til diagnosticeringsdata ud over at betale faste brugergebyrer for XENTRY Pass Thru EU?

Diagnostiktidskreditterne betaler for den faktiske tid, du bruger diagnoseindholdet til. Det betyder, at brugernes omkostninger er baseret på deres forbrug i stedet for et fast gebyr. Således kan de flade brugerbetalinger, der dækker alle de faste omkostninger såsom administration, distribution og permanent support, holdes lavt.

Hvordan kan jeg finde ud af min nuværende "tidskreditstatus"?

Din resterende aktuelle tidskredit – for den valgte køretøjsafdeling – vises, hver gang du åbner diagnosen (start af diagnostik i XENTRY-rammen).

Din tidskreditstatus er også angivet i Mercedes-Benz B2B Connect under "Mit værksted" > "Ansøgninger" > "XENTRY Pass Thru EU" > "Oversigt over dine systemer og kreditter".

Hvordan fungerer forbruget af tidskreditter?

Status for de diagnostiske tidskreditter kontrolleres, hver gang diagnosen starter fra XENTRY-rammen for et bestemt køretøj. Hvis der ikke er nogen "åbnet" tid kredit, den næste nye tilgængelige tid kredit bruges. Denne kredit udløber kontinuerligt fra dette tidspunkt, selvom diagnosen eller XENTRY afsluttes. Det betyder, at e.B. en kredit på en time efter daggry faktisk er gyldig i præcis en time, selvom kun et par minutter diagnosticeres, og derefter afsluttes XENTRY; Hvis der gøres forsøg på at starte diagnosen, efter at timen er udløbet, åbnes en ny tidskredit. Hvis en tidskredit udløber under en diagnostisk session, kan diagnosen fortsættes, indtil næste køretøj ændres.

Hvem kan jeg kontakte med spørgsmål vedrørende mine tidskreditter?

Hvis du har forretningsrelaterede spørgsmål (f.eks. StartKey, tidskreditter til diagnosticering), skal du kontakte salgssupport på xentry.customer.support@mercedes-benz.com.

Supportteamene vil også med glæde tilbyde dig hjælp.

Hvad betyder "fast og variabel priskomponent"?

Købet af XENTRY Pass Thru EU består af en fast og variabel priskomponent.

Priskomponent for Fixer

• Produktspecifikt årligt brugsgebyr for onlinedriftsomkostninger og brug af supporttjenester

Variabel priskomponent

• Forbrug af de erhvervede tidskreditenheder til brug for diagnosticeringsdataene

• Automatisk kontrol af brugen af tidskreditter (via diagnosticeringsprogrammet)

• En kredit enhed er startet med indtræden i diagnosen og fortsætter med at køre selv efter afslutningen af den diagnostiske session eller ændring af køretøjet indtil udgangen af enheden

Bemærk:
Bemærk, at forkert erhvervede eller ikke længere nødvendige tidskreditter ikke kan returneres eller refunderes. På samme måde kan tidskreditter, der ikke er opbrugt eller ikke er åbnet ved kontraktens udløb, ikke refunderes. I tilfælde af en kontraktforlængelse er overførslen dog mulig.

Hvad er kravene for at bestille XENTRY Pass Thru EU?

Bestilling af faste brugergebyrer og som tidskreditter:

• Bestilling af tidskreditter for XENTRY Pass Thru EU kan kun bestilles i Mercedes-Benz B2B Connect

• Andre bestillingsmetoder (såsom fax, e-mail, bestilling fra Mercedes-Benz AG på telefon, bestilling via national organisation/MPC eller via Mercedes-Benz agent osv.) er ikke mulige

Betaling af faste brugergebyrer/tidskreditter:

• For detaljer om bestilling, betaling og faktureringsmodaliteter, se venligst de generelle vilkår og betingelser for Mercedes-Benz B2B Connect

• Hvis du gerne vil bestille XENTRY Pass Thru EU til træningsformål, bedes du kontakte salgssupport på xentry.customer.support@mercedes-benz.com før du bestiller

For at være berettiget til at bestille XENTRY Pass Thru EU skal du være medlem af den autoriserede gruppe af personer i henhold til gruppefritagelsesforordningen. Skulle den efterfølgende gennemgang konstatere, at du ikke er medlem af den autoriserede gruppe af personer, forbeholder vi os retten til at blokere din adgang.

Bemærk venligst, at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvor kan jeg købe XENTRY Pass Thru EU? Kun fra Mercedes-Benz B2B Connect eller også via nationale agenter, MPC, en generel repræsentant eller andre kilder?

XENTRY Pass Thru EU kan kun bestilles og betales via Mercedes-Benz B2B Connect, hvorimod XENTRY Diagnosis Kit 4 også kan fås via de ansvarlige nationale repræsentanter.

Er XENTRY Pass Thru EU også tilgængelig for virksomheder uden for EU?

Nej, XENTRY Pass Thru EU er kun tilgængelig i EU.

Bemærk venligst, at XENTRY Pass Thru EU kun kan bestilles af brugere med registreret kontor i EU, Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Hvilken diagnosesoftware/hardware skal jeg bruge: XENTRY Pass Thru EU til standard-pc'er eller XENTRY Diagnosis Kit 4?

XENTRY Pass Thru EU er kun tilrådeligt, hvis du allerede har en diagnose-pc/laptop – muligvis allerede med andre diagnoseapplikationer fra andre producenter – og du kun ønsker at diagnosticere Mercedes-Benz/smart personbiler og varevogne certificeret efter Euro 5/Euro VI standarder . Modelserier og modeller, der ikke er certificeret til Euro 5, Euro 6 eller Euro VI standarder (f.eks. personbiler W210 eller erhvervskøretøjer Euro VI), er ikke inkluderet i XENTRY Pass Thru EU.

Det fulde diagnoseprogram for alle modelserier er kun muligt med standardløsningen XENTRY Diagnosis Kit 4.

Inkluderer XENTRY Pass Thru EU også XENTRY DAS, så jeg kan arbejde på Euro 5/VI-modeller af ældre modelserier?

Ja, XENTRY Pass Thru EU inkluderer XENTRY DAS til diagnosticering af ældre modelserier – dog begrænset til køretøjer certificeret til Euro 5 eller VI standarder. XENTRY DAS er fuldt integreret i disse varianter og kan åbnes via XENTRY-brugergrænsefladen.

Understøtter XENTRY Pass Thru EU Diagnose over IP (DoIP)?

Diagnose over IP (Ethernet) "DoIP" er generelt tilgængelig, hvis Pass Thru-enheden understøtter DoIP; ellers er det ikke muligt at blinke hovedenheden og instrumentgruppen for nuværende pc- og varevognsmodelserier frem til introduktionen af modelserierne 206 og 223.

For rene DoIP-modelserier (med introduktion af modelserier 206 og 223) kan DoIP-adaptere betjenes. Se venligst også noten vedrørende DoIP under XENTRY Pass Thru EU Functional and Diagnostic Scope.

Hvem kan jeg kontakte med andre problemer eller spørgsmål relateret til XENTRY Pass Thru EU?

For forretningsrelaterede spørgsmål (såsom StartKey, diagnosticeringstidskreditter), kontakt venligst salgssupport på xentry.customer.support@mercedes-benz.com

Supportteamene vil også med glæde tilbyde dig hjælp.

Besvarede vi dit spørgsmål?